Ulična akcija Foruma žena GO SDP BiH Mostar

Promocija javne politike “Ujednačavanje porodiljskih naknada u BiH

Socijaldemokratska partija BiH učestvuje na regionalnom projektu na temu izrade javnih politika zajedno sa nevladinim organizacijama iz Makedonije, Srbije, Crne Gore i BiH, kao i Socijaldemokratske partijama iz Makedonije, Srbije i Crne Gore. U okviru datog projekta, SDP BiH je izradio dokument politike na temu „Ujednačavanja porodiljskih naknada u Bosni i Hercegovini„ koji je prošao proces konsultacija i prezentacije politike u javnosti.

Tim povodom u petak je u Mostaru na Španskom trgu organizovana ulična akcija sa podjelom letaka na navedenu temu. Naše članice i aktivistice podijelom letaka upoznale su građane i građanke sa našom politikom. Potpredsjednica Foruma žena SDP BiH Ifeta Ćesir-Škoro naglasila je kako je Hercegovačko-neretvanski kanton donio Zakon o zaštiti porodica sa djecom prije nešto više o godinu dana, a naknade koje žene ostvaruju po ovom Zakonu su jako male i diskriminirajuće. Ujednačavanje novčanih naknada je prijeko potrebno kako bi svaka porodilja imala isti tretman bez obzira gdje se nalazila i bez obzira na status zaposlenja.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu