KO SDP BiH Tuzla

Problemi sa konkursom za osnovne i srednje škole

Široj javnosti je poznato da je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK raspisalo konkurs za prijem radnika u osnovne i srednje škole na području Tuzlanskog kantona i da je krajnji rok za dostavu potrebne dokumentacije 07.08.2018. godine.

Jedni od kriterija koji se boduju na predmetnom konkursu su: pravo po osnovu pripadnosti nekoj od kategorija branitelja i pravo na bodovanje po osnovu radne obaveze, a koja prava se dokazuju odgovarajućim uvjerenjima koje izdaju nadležni odjeli odbrane u okviru Ministarstva odbrane BiH.

I ništa tu ne bi bilo sporno da na vratima prostorija odjela odbrane – Grupa Srebrenik ne stoji obavještenje: „Obavještavaju se stranke da zbog bolovanja i godišnjeg odmora Grupa Srebrenik neće raditi do srijede 08.08.2018. godine. Hvala na razumijevanju“.

Obzirom na činjenicu da se konkurs za prijem radnika u osnovne i srednje škole na području TK zatvara 07.08.2018. godine a da odjel odbrane u Srebreniku ne radi do 08.08.2018. godine, nastavnicima sa prebivalištem na području općine Srebrenik onemogućeno je pribavljanje predmetne dokumentacije i samim time adekvatna aplikacija za posao.

Ovo je još jedan od pokazatelja bahatosti trenutne vlasti ili je po srijedi dobro uštiman scenarij kako bi se lakše eliminisala i diskvalifikovala u proceduri ostvarenja prava na zaposlenje ova kategorija radnika sa područja općine Srebrenik.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.