Nermin Nikšić

Prijedlog zakona o PDV došao prekasno

Nermin Nikšić, zastupnik SDP-a uzeo je učešće u raspravi o dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost koji se po prijedlogu Denisa Zvizdića razmatra po hitnom zakonodavnom postupku.

„Kada je u pitanju prijedlog zakona o PDV smatram da je kao i sve mjere drugo došao prekasno. Mjera glasi da u cilju ublažavanja negativnih efekata krize Vijeće ministara može donijeti odluku o pomjeranju roka plaćanja PDV-a. U ovom zakonu naorčito spornim smatram da i pored svih uslova da Parlament može zasjedati nadležnosti se prebacuju na Vijeće ministara.

Da vlast u BiH normalno funkcionira to bi bilo uredu. Ja razumijem da se kolega Zvizdić još ponaša kao predsjedavajući Vijeća ministara, ali da imamo Vijeće ministara kako treba Zvizdić ovo ne bi trebao predlagati.

Smatram neprovodivim da se ovakva odluka nije usaglasila sa UIO, jer se tamo radi automatiziranim sistemom.

Ali, opet imajući ovakvu situaciju bolje je pokušati i ovako nego čekati da to ne dočekamo od Vijeća ministara. Nadam se da ovo samo prvi korak da se ovaj sistem uredi trajno. Mi ćemo podržati sve što je u korist privrednika bez obzira što smo opozicija“, kazao je Nikšić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu