Saša Magazinović

Priču o dobrosusjedskim odnosima prate populističko-nacionalističke izjave

Poslanik SDP-a BiH u državnom Parlamentu Saša Magazinović podržava i priželjkuje normalizaciju odnosa Hrvatske i Srbije. Ako mogu Južna i Sjeverna Koreja, ne vidim zašto one ne bi mogle, kaže Magazinović za Vijesti.ba, govoreći o predstojećem susretu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u Zagrebu.

“Prije nekoliko dana u Strasbourgu, prilikom predstavljanja Strategije za Zapadni Balkan, imali smo priliku čuti da EU drži vrata otvorena za zemlje regije, ali da im ne pada na pamet da zajedno sa državama uvoze i regionalne probleme. U stabiliziranju prilika u regiji i relaksaciji odnosa veliku ulogu treba da imaju Srbija i Hrvatska, između ostaloga iz razloga što su dijelom i odgovorni za trenutnu situaciju”, smatra Magazinović.

Vrijeme je, kaže, da se pređe sa riječi na djela.

“Malo smo svi zajedno siti priče o dobrosusjedskim odnosima, koju umjesto da prate konkretna dobra djela, zapravo prate popullističko-nacionalističke izjave, koje podižu tenzije i na najprimitivniji način manipulišu narodima”, naglašva ovaj SDP-ov poslanik u razgovoru za Vijesti.ba.

Magazinović ističe da normalizaciju odnosa Srbije i Hrvatske ne očekuje samo EU, nego prvenstveno građani i privreda dviju država.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu