Predsjedništvo SDP BiH

Prezentiran Nacrt programa rada SDP BiH u periodu od januara do oktobra sljedeće godine

Članovi Predsjedništva su ovaj Nacrt usvojili, uz obavezu da na njega dostave svoje sugestije i eventualne primjedbe. Nakon dostavljanja sugestija, Nacrt će biti predstavljen članovima Glavnog odbora SDP BiH na sljedećoj sjednici, koja će biti održana krajem januara sljedeće godine.

Slika

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH članovima je prezentiran Nacrt programa rada SDP BiH u periodu od januara do oktobra sljedeće godine, a radi se o dokumentu u kome su jasno precizirani zadaci i obaveze novog rukovodstva partije i plan njihove implementacije, radi što bržeg provođenja zaključaka donesenih na Trećem vanrednom kongresu SDP BiH, održanom početkom decembra.

Na sjednici Predsjedništva je novoizabranim vlastima u BiH još jedanput poslana poruka da rade na što bržoj uspostavi vlasti i implementaciji izbornih rezultata te da preuzmu odgovornost na osnovu povjerenja kojeg su dobili od građana na izborima.

Članovi Predsjedništva SDP BiH su također osudili jučerašnji upad pripadnika policije u redakciju portala Klix.ba, koji nikako nije primjeren demokratskim društvima i koji je nanio nemjerljivu štetu BiH i njenim građanima.