Preusmjeriti budžetska sredstva Grada Bihaća za borbu protiv COVID-19

Gradska organizacija SDP Bihać predlaže da se rebalansom gradskog Budžeta preusmjere sredstava sa sljedećih kodova:

Organizacioni kod – Služba za lokalno-ekonomski razvoj
Tekući grantovi neprofitnim organizacijama –Turistička zajednica Grada Bihaća – Program razvoja turizma u iznosu od 200.000 KM

Tekući grantovi neprofitnim organizacijama – Izrada i realizacija projekta geološko-istraživačkih radova na području Gate-sredstva koncesije u iznosu od 110.000 KM

Organizacioni kod – Služba za opću upravu i društvene djelatnosti
Rekonstrukcija i investiciono održavanje – Rekonstrukcija gradskog bazena u iznosu od 1.000.000 KM

Organizacioni kod – JU Za sport odmor i rekreaciju
Rekonstrukcija i investiciono održavanje – Rekonstrukcija – Uređenje pomoćnog terena za nogomet u iznosu od 400.000 KM

Također predlažemo da na Gradskom vijeću odnosno planskoj sjednici zajedno razmotrimo sve investicije iz Programa rada i finansijskog plana JU “Zavod za prostorno uređenje” Bihać za 2020.godinu.

Ovim sredstvima bi prije svega obezbijedili za najugroženije stanovnike grada Bihaća pakete osnovnih životnih namirnica i sredstva za zaštitu kao što su maske i rukavice.

Nadalje, pomenutim sredstvima bi pored ostalog obezbijedili pomoć zdravstvenom sistemu, službi civilne zaštite, ali i privrednicima kojima bi se na taj način olakšao rad te u tom smislu pomoglo da se sačuvaju radna mjesta.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu