GO SDP Zenica

Prestanite provoditi političku torturu nad Zenicom i našim građanima

Gradska organizacija SDP Zenica izražava punu podršku komoratima RMU Zenica, pogona Stara jama i Stranjani povodom posljednjih dešavanja.

Već nekoliko godina se nad zeničkim preduzećima provodi neravnopravan odnosu u odnosu na ostala preduzeća širom FBiH. Blokira se račun RMU Zenica iako neki rudnici imaju mnogo veća dugovanja i uredno funkcionišu, jučer se blokirao račun i Zenicatransu iako neka preduzeća imaju mnogo veća dugovanja i uredno rade.

Zenički rudari nisu krivi što se rudnik Zenica našao u ovakvoj situaciji s obzirom da se ovi problemi gomilaju već 15 godina i da niko od odgovornih nije poduzeo ništa da se ovo stanje popravi.

S obzirom da rudari u Zenici svojim radom stvaraju novu vrijednost koja ima svoje tržište oni time kroz poreze i doprinose obezbjeđuju plate za veliki broj budžetskih korisnika među kojima su i političari koji su neposredni krivci za ovo stanje u rudnicima i koji se ne libe danas da izjave da razmišljaju o zatvaranju pogona u Zenici čime ostavljaju bez egzistencije više stotina porodica.

Ne predstavljaju problem enormno visoke plate parlamantaraca koji se mjesecima ne sastaju, ali im smeta krvavo zarađena rudarska nadnica.
Ovo je još jedan primjer uništavanja zeničke privrede od koje nije preostalo još mnogo. Željezara, Metalno, Kimo, Izgradnja, Vatrostalno, Prim, Zening, Zenicastan… Šta je sljedeće???

Pozivamo sve građane Zenice da stanu na stranu naših komorata i da se zajednički suprostavimo planovima koje je neko u Sarajevu osmislio.
Uz rudarski pozdrav SRETNO!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu