Press Kluba poslanika u Skupštini BPK Goražde

Vlast u BPK Goražde predvođena SDA nema apsolutno nikakvu podršku viših nivoa vlasti. Federalna vlast predvođena SDA i HDZ će ovom kantonu oteti oko 20 miliona maraka za četri godine po osnovu umanjenog granta i upustva Federalne premijerke jelke.

SDA je odlučila da trasa auto puta Sarajevo-Beograd bude preko Žepča i Bijeljine, tako da će stanovnicima Sandžaka najbliže i najbrže putovanje do Sarajeva biti preko Čačka, Beograda, Bijeljine, Tuzle i Žepča.Stanovnici kao i privrednici BPK Goražde će se i dalje snalaziti kako znaju i umiju i nadati kao i predhodnih 20 godina. Da će brza cesta preko Grepka konačno biti izgrađena.

Posljedni u nizu poteza nesposobnog Novalića u gušenju, odnosno uništenju ovoga kantona je postupak koji je lično pokrenuo pred Ustavnim sudom Federacije kako bi spasio „Siromašni“ BH Telekom i sprečio da isti uplaćuje porez u Budžet BPK u simboličnom iznosu.

Ova vlast u našem kantonu, i izvršna i zakonodavna je pobjegla sa posljednjeg zasjedanja Skupštine BPK Goražde kako ne bi podržala donošenje Zakona kojim bi se propisao način eksploatacije pijeska, šljunka i propisnog materijala za puteve, spriječila pljačka prirodnih bogastava i obezbjedila značajna sredstva u budžetu kantona iz kojih bi se isplaćivale redovne stipendije, tranše sportskim klubovima, socijalnim kategorijama, majkama porodiljama, dijabetičarima i drugima.

Ukazujemo na katastrofalno stanje u BPK Goražde prouzrokovano neznanjem, neradom, kriminalom, korupcijom, kršenjem Ustava i Zakona, zloupotrebama ovlaštenja, funkcija i pozicija od strane većeg broja članova izvršnih i zakonodavnih organa vlasti koji radi ličnih intresa, intresa svoje uže i šire rodbine, prijatelja, jaransko-stranačkih intresa ovaj kanton sigurno vode u propast.

Ovi su pojedinci samo i potpuno posvećeni ostvarivanju ličnih ciljeva i intresa, zapošljavanju užih i širih članova porodica (sinova, kćeri, supruga,svastika, ljubavnica) namještanju donacija, raznoraznih poticaja, finansijskih sredstava, TV aparata, uređaja I SVEGA OSTALOG. Ova vlast u kantonu funkcionše na sistemu ucjena i podvala, stalnih svađa i opstrukcija, ultimatuma, iznuda i prijetnjih.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu