In memoriam

Preminuo Hakija Meholjić

Nakon kratke bolesti, u Tuzli je preminuo Hakija Meholjić, dugogodišnji član Socijaldemokratske partije BiH.

Meholjić je u SDP-u obnašao razne funkcije, te je, između ostalog, bio predsjednik Regionalne organizacija SDP-a Donje Podrinje, predsjednik Općinske organizacije SDP Srebrenica, a u više navrata je bio član Glavnog odbora i Predsjedništva SDP BiH.

Hakija Meholjić je rođen 7. aprila 1949. godine, a za vrijeme rata u Srebrenici bio je ratni šef policije i član ratnog Predsjedništva te općine.

Meholjić je u genocidu u Srebrenici izgubio dva brata i oca, ali to ga nije pokolebalo da bude lider povratka u ovaj grad.

Tako je Meholjić bio član i mnogih udruženja za povratak izbjeglih u ovaj grad i nakon rata je radio na uspostavljanju normalnog života u Srebrenici, od čega nije nikada odustao.

Vrijeme i lokacija dženaze bit će objavljeni naknadno.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu