Besima Borić

Premijeru, ohani malo

Premijer Novalić ima dokaz da su se “radnice Borca mijenjale i da su boravile u nekom stanu”! Bravo majstore! Šta je problem, premijeru? Ako su se i mijenjale, a nisu, pregledali smo slike, svakodnevno su bile medijske informacije o njima, naučili smo napamet kako izgledaju njihova lica, imena, način govora. Dakle, šta da su se i mijenjale, premijeru, za šta je to vama dokaz? Da nisu bile u pravu jer traže isto, da nisu istrajavale, da nisu tražile da im se uveže radni staž jer ne mogu u penziju, šta premijeru, mijenjale se, ne mijenjale se?

A znate i stan gdje su boravile noću? Kakav bezobrazluk! Umjesto da zalegnu na zidić pred zgradom Vlade FBIH ili, možda, na cestu, trotoar, pod automobile, izazovu nesreću sebi i drugima, razbole se do boli, završe u bolnici, ne daj bože, umru. Šta, premijeru? To bi bio poželjan scenarij? A one boravile u nekom stanu, jele i pile ono što su im Sarajlije i Sarajke donosile.
Ali istrajavale, premijeru, ostajale, stajale, sjedile, razgovarale, sve dok vama nije dodijalo da to gledate! I nađete formulu kako im uvezati radni staž. Bez njih ovakvih, sa njihovom odlučnošću I žrtvom, ko zna?!

A i da vas podsjetim, premijeru.

Prethodna Vlada FBIH je prva koja je ozbiljno krenula u evidentiranje svih onih kojima nije uvezan radni staž kako bi se ozbiljno sagledao problem i pronašao model kako ga riješiti. U prethodnoj Vladi je započeta izrada Zakona o uvezivanju staža, a vi nikako da to okončate. I prethodna Vlada je, premijeru, sukcesivno rješavala te probleme, kako je kome dospijevalo vrijeme za penziju, a vi nastavili itd.

Dakle, ništa vi niste novo ni drugačije uradili nego što je to započela Vlada Nermina Nikšića.

Ali, premijeru, važno je da ste vi upratili “da se radnice mijenjaju i da ima stan gdje borave”!

Bravo, majstore!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu