Irfan Čengić

Premijeru, gdje je Budžet za 2020. godinu?

Zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Parlamentu FBiH Irfan Čengić postavio je zastupničko pitanje premijeru Fadilu Novaliću zašto nije dostavio u parlamentarnu proceduru Nacrt budžeta za narednu godinu.

Čengić napominje da je, prema Zakonu o budžetima, Vlada FBiH dužna do 05.11. dostaviti parlamentarcima Nacrt budžeta za narednu godinu.

“Vlada još uvijek nije zastupnicima dostavila Nacrt budžeta za 2020.godinu. Fadil Novalić bi trebao poslušati svog stranačkog šefa koji kaže da se zakoni moraju poštovati, pa dostaviti Budžet u skladu sa zakonom u parlamentarnu proceduru”, rekao je ovim povodom Čengić.

Također podsjeća koliko se kasnilo sa usvajanjem Budžeta za 2019.godinu i da su prilikom usvajanja prekršene zakonske procedure, a javnost ostala uskraćena za javnu raspravu.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu