Sarajevo

Premijer Nikšić sa ambasadorom Bodonyi

Izrazivši nadu i želju da vlast bude formirana što prije, ambasadorica Bodonyi je posebno istakla očekivanja njene zemlje i kompletne međunarodne zajednice da se to desi u razumnom roku, jer je prošlo prilično vremena od oktobarskih izbora do danas

Slika

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH ambasadoricu Francuske u BiH Claire Bodonyi. Tokom razgovora najviše pažnje posvećeno je trenutnom stanju u Federaciji BiH vezano za nastojanja da se formira entiteska, ali i vlast na državnom nivou.

Izrazivši nadu i želju da vlast bude formirana što prije, ambasadorica Bodonyi je posebno istakla očekivanja njene zemlje i kompletne međunarodne zajednice da se to desi u razumnom roku, jer je prošlo prilično vremena od oktobarskih izbora do danas.

Premijer Nikšić je rekao da nije bio optimista da će vlast biti uspostavljena brzo, ali i da je očekivao da će to do sada biti urađeno. Kao jedan od razloga neformiranja vlasti na federalnom nivou naveo je tvrd stav stranaka koje čine koaliciju, istakavši nadu da će se izborni pobjednici vratiti u realne okvire.

-Mi u Vladi činimo sve kako bi se, uprkos, čini mi se namjernom produciranju krize, život odvijao normalno i Federacija funkcionirala stabilno. Volio bih da  nova vlast formirana što prije i da ne dođemo u situaciju da do 31. marta, kada ističe odluka o privremenom finansiranju, ne bude usvojen budžet – rekao je federalni premijer.

Razgovarano je i o posljednjoj inicijativi za približavanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji i njenim perspektivama u zajednici evropskih država, te potrebi da naša zemlja nastupa prema EU jednim glasom.

-Mislim da je konačno došlo vrijeme da se poboljša sistem u ovoj zemlji koja ima evropsku perspektivu, u čemu će Bosna i Hercegovina imati snažnu podršku Francuske – rekla je Bodonyi, na čemu je premijer Nikšić zahvalio, izrazivši želju i nadu da naša zemlja što prije postane dio evropske porodice država.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.