Premijer Nikšić primio veleposlanika Del Vechia

Posebno je istakao značenje gospodarske suradnje dviju zemalja u čemu postoje brojne neiskorišćene mogućnosti za njeno podizanje na višu razinu

Slika

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Federalne Vlade u Sarajevu u nastupni posjet veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Del Vechia. Hrvatski diplomat interesirao se za trenutno stanje u Federaciji BiH i izrazio nadanje da će biti pronađeno rješenje za prevazilaženje blokada u radu federalnih institucija sustava.

Posebno je istakao značenje gospodarske suradnje dviju zemalja u čemu postoje brojne neiskorišćene mogućnosti za njeno podizanje na višu razinu.

– Naši stavovi su potpuno jasni i nedvojbeni. Hrvatska želi stabilnu i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu i unprjeđenje suradnje naših zemalja u svim oblastima – rekao je Del Vechio, te naglasio neka otvorena pitanja koja bi trebalo riješiti u obostranom interesu.

Prije svega riječ je o skrnavljenju nacionalnih i vjerskih obilježja, a posljednji takav slučaj je zabilježen prošlog tjedna kada je porušeno dvadeset spomenika na katoličkom groblju Sveti Josip Radnik u Hrvatskim Poljanama kod Tuzle.

– Tražit ću od MUP-a podrobnije informacije o ovom nemilom događaju i zahtijevati da nadležni organi poduzmu sve kako bi počinitelji bili pronađeni i adekvatno kažnjeni – istakao je premijer Nikšić uz oštru osudu ovog vandalskog čina.

Dio razgovora bio je posvećen problemu rješavanja spora koji Željeznice FBiH imaju sa zagrebačkom tvrtkom „Končar“ oko kupovine njihovog vlaka, te Ceste Federacije BiH sa „Osijek-Koteksom“ ranijim izvođačem radova na sarajevskoj obilaznici, na dijelu Koridora Vc.

Zajednički je konstatirano da ove probleme treba rješavati razgovorom kako bi se pronašlo rješenje na obostrano zadovoljstvo, pa je u tom smislu premijer obećao podršku u organiziranju sastanaka predstavnika ovih tvrtki, javnih poduzeća iz ove oblasti i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Istaknuta je i potreba da se u suradnji sa Upravom za neizravno oporezivanje BiH riješe problemi koji nastaju pri transportu robe iz Hrvatske i u praksi poštuju sporazumi u ovoj oblasti između dvije zemlje. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.