Predsjednik SDP BIH u posjeti firmi PROCEDO u Vogošći

Delegacija SDP BIH predvođena predsjednikom Nerminom Nikšićem bila je u posjeti uspješnoj izvoznoj, porodičnoj firmi PROCEDO, koja se nalazi u Industrijskoj zoni Vogošća. Uz predsjednika Nikšića su bili i Besima Borić, članica Predsjedništva SDP BIH, Fuad Abaspahić, predsjednik OOSDP Vogošća i Jasmin Kasumović, član Predsjedništva OOSDP Vogošća.

Direktor firme Senad Pita je, u prijatnom i otvorenom razgovoru, upoznao delegaciju SDPBIH da su svih 40 radnika, koliko ih upošljava PROCEDO, uredno prijavljeni, da se doprinosi uplaćuju redovno kao i plate, prevoz i druge pogodnosti koje radnike firme čine zadovoljnim i uspješnim. Ovo je primjer kakav bismo voljeli vidjeti u najvećem dijelu BH preduzeća i čemu težimo kroz svoje aktivnosti i političke programe.

U razgovoru se dotaklo i nekoliko važnih inicijativa koje bi mogle popraviti zakone i procedure i doprinijeti stvaranju većih i kvalitetnijih pogodnosti za razvoj privrede, otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje ukupnih uvjeta poslovanja.

Direktor Pita je sa zadovoljstvom potpisao pristupnicu SDP BIH i tako se pridružio sve većoj porodici SDP BIH, obogaćujući je svojim znanjem i iskustvom.