Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić čestitao Zoranu Zaevu na pobjedi SDSM-a

Povodom pobjede SDSM-a na vanrednim parlamentarnim izborima u Sjevernoj Makedoniji, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić uputio je čestitku predsjedniku SDSM-a Zoranu Zaevu.

“Koristim ovu priliku da Tebi, rukovodstvu Partije i cijelom Socijaldemokratskom savezu čestitam na uspješnoj realizaciji izbornih aktivnosti i pobjedi makedonskih socijaldemokrata, za dobrobit svih građana Sjeverne Makedonije.

Pobjeda SDSM-a je još veća, kada se uzme u obzir da je izvojevana u teškim zdravstvenim trenucima za regiju, ali i čitav svijet.

Očigledno je da je pobjeda SDSM-a na proteklim redovnim parlamentarnim izborima  ostavila neizbrisiv trag među građanima Sjeverne Makedonije, kojima su vaši potezi u proteklom periodu dali nadu u bolje sutra.

Program koji ste tada predstavili, postavio je građanina Sjeverne Makedonije na prvo mjesto, što do tada nije bio slučaj. To je dovelo do promjena koje su bile nezaustavljive, od kojih su neke imale i historijski značaj, a istrajnost SDSM-a u tome je jučer prepoznata.

Niko nije mogao osporiti vašu želju i entuzijazam da Sjevernu Makedoniju napravite zemljom jednakom za sve, zemljom pozitivnih promjena i zemljom koja se brine za svoje građane.

Rijedak je slučaj u političkoj praksi da oni koji krenu beskompromisno u reforme, kao što ste to vi učinili, ponovi mandat i dobije izbore.

Još jednom se pokazalo da su politike koje zagovaraju jednakost i jednaka prava za sve, pravi put za dobrobit svih.

Mi, u Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine, smo ponosni što imamo takve prijatelje i partnere koji nam mogu prenijeti svoja iskustva u borbi protiv politika isključivosti i nacionalizma, koje su u Bosni i Hercegovini, nažalost, još uvijek jake.

U ime SDP BiH i u svoje lično ime, još jednom čestitam na velikom uspjehu, sa nadom da ćemo u budućnosti imati priliku da gradimo još bolje odnose između Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine”, navodi seu čestitci.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu