FOŽ

Predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Grada Splita u posjeti Forumu žena KO SDP BIH Sarajevo

m žena Kantonalne organizacije SDP BiH Sarajevo ugostio je jučer drugaricu Anu Lovrić, predsjednicu Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Grada Splita (Hrvatska). U ugodnoj atmosferi i druženju razgovarano je o aktivnostima foruma , aktuelnim problemima i načinima rješavanja. Predsjednica FOŽ KO Sarajevo, Edita Sulejmanović je predsjednicu Anu Lovrić upoznala sa ustrojem foruma kao interesnog oblika u okviru SDP BiH, načinom funkcioniranja, činjenicom da smo u izbornoj godini i da smo u fazi formiranja kandidatskih listi.

Zastupljenost žena na listama, pozicijama na kojima se donose odluke, vidljivost ali i ostala pitanja koja su istovjetna u BiH i u Hrvatskoj bile su teme o kojima se razgovaralo u formalnom dijelu posjete. Prisutne članice Predsjedništva i Koordinacionog tijela FOŽ-a KO Sarajevo potrudile su se gošću upoznati sa aktuelnostima u pojedinim općinskim forumima, onoliko koliko je vrijeme dozvoljavalo.

Na kraju, iskazano je obostrano zadovoljstvo upoznavanjem i uspostavljanjem kontakta te dogovoreno da će se u skorije vrijeme organizirati zvanična posjeta. Lokacija? Split ili Sarajevo? Ovisno o vremenu, veselo je zaključeno.