FOŽ

Predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Grada Splita u posjeti Forumu žena KO SDP BIH Sarajevo

m žena Kantonalne organizacije SDP BiH Sarajevo ugostio je jučer drugaricu Anu Lovrić, predsjednicu Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Grada Splita (Hrvatska). U ugodnoj atmosferi i druženju razgovarano je o aktivnostima foruma , aktuelnim problemima i načinima rješavanja. Predsjednica FOŽ KO Sarajevo, Edita Sulejmanović je predsjednicu Anu Lovrić upoznala sa ustrojem foruma kao interesnog oblika u okviru SDP BiH, načinom funkcioniranja, činjenicom da smo u izbornoj godini i da smo u fazi formiranja kandidatskih listi.

Zastupljenost žena na listama, pozicijama na kojima se donose odluke, vidljivost ali i ostala pitanja koja su istovjetna u BiH i u Hrvatskoj bile su teme o kojima se razgovaralo u formalnom dijelu posjete. Prisutne članice Predsjedništva i Koordinacionog tijela FOŽ-a KO Sarajevo potrudile su se gošću upoznati sa aktuelnostima u pojedinim općinskim forumima, onoliko koliko je vrijeme dozvoljavalo.

Na kraju, iskazano je obostrano zadovoljstvo upoznavanjem i uspostavljanjem kontakta te dogovoreno da će se u skorije vrijeme organizirati zvanična posjeta. Lokacija? Split ili Sarajevo? Ovisno o vremenu, veselo je zaključeno.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu