Predrag Pašić Paja pristupio Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine

Proslavljeni bh. fudbaler Predrag Pašić danas je, potpisivanjem pristupnice, zvanično postao član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Potpisivanju pristupnice prisustvovali su predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH Sarajevo Damir Mašić i predsjednik OO SDP Centar Sarajevo Denis Challenger.

Najbolji igrač Jugoslavije u sezoni kada je osvojio titulu kao igrač Fudbalskog kluba Sarajevo i reprezentativac bivše Jugoslavije u fudbalu je na ovaj način potvrdio svoju odanost ideji socijaldemokratije, koju je dokazao i osnivanjem multietničke fudbalske škole. Također, Pašić je dobitnik i nagrade UEFA-e – Sedam veličanstvenih, koja svake godine dodjeljuje za doprinos razvoju fudbala u svijetu.

 

Pašićeva karijera i životna priča se pročula po Evropi, pa je tako bio i zvijezda jedne epizode „Nogometnih buntovnika“, koju je snimao legendarni Eric Cantona, također veliki politički aktivista i ljevičar.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić se zahvalio Predragu Pašiću na tome što je postao član Socijaldemokratske partije BiH.

„SDP BiH je pristupanjem Predraga Pašića dobio veliko pojačanje, jer se radi o velikom čovjeku i sportisti, koji je svojim primjerom pokazao da je sport i takmičenje i prijateljstvo. Njegov dolazak je potvrda da je SDP otvorena partija za sve one koji žele pomoći dalji razvoj Sarajeva, ali i države Bosne i Hercegovine i sporta uopšte“, dodao je Nikšić.

Predrag Pašić se zahvalio na toploj dobrodošlici i iskazao kako je SDP partija sa višedecenijskom tradicijom i jedina u Bosni i Hercegovini koja istinski njeguje postulate multietničnosti za koju se i sam čitav život bori.

„Kao dugogodišnji sportski radnik, došlo je vrijeme da svoj aktivizam podignem na još viši nivo. Smatram da je za to sada idealna prilika, jer je očigledno došlo do toga da se svi moramo aktivirati kako bi građanima omogućili život dostojan čovjeka“, naveo je Pašić.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu