OO SDP BiH Velika Kladuša

Pozivamo velikokladuškog načelnika da upozori građane na manipulacije Laburističke stranke

Da će i u ovoj izbornoj godini građani biti izloženi raznim oblicima prikrivenih i otvorenih manipulacija dokazuje i održavanje sastanka 02.06.2018. godine kojeg je sa predstavnicima mjesnih zajednica održala Komisija Općinskog vijeća kojom predsjedava Elvira Abdić Jelenović, koja je istovremeno i predsjednica Laburističke stranke BiH.

Naime, na sastanku je predstavnicima mjesnih zajednica servirana „duda laga“ po ideji slična onoj koju su građani „cuclali“ u Šumatcu udarajući temelje novoj fabrici Agrofeniks.

Ovaj put je građanima obećano da će sve njihove inicijative za izgradnju infrastrukture, koje se godinama kisele u Općini, konačno biti prihvaćene i realizirane. Sve bi to bilo lijepo da građani nisu uvjetovani pribavljanjem kompletne građevinske dokumentacije (urbanistička suglasnost, građevinska dozvola, projekat i sve druge potrebne suglasnosti).

Naravno kada je riječ o građevinskoj dozvoli za putne pravce najveći problem jeste rješavanje imovinsko-pravnih odnosa što je gotovo nemoguće riješiti. Jednostavno rečeno građani ne mogu dobiti građevinsku dozvolu što ovu priču o ulaganju u infrastrukturu čini potpuno neutemeljenom i običnom predizbornom „navlakušom“. Svakako, građani su pored toga dužni prikupiti 50% novca potrebnog za realizaciju projekta.

Ovu bahatost laburisti su dodatno začinili tako što su kompletnu priču premjestili u sjedište Laburističke stranke BiH.

Naime, 09.06.2018. godine ova priča o projektima u mjesnim zajednicama nastavljena je u sjedištu Laburističke stranke BiH kao da je riječ o projektima i sredstvima Laburističke stranke, a ne o Budžetu Općine Velika Kladuša.

To potvrđuje opća razmišljanja da se Laburistička stranka BiH ponaša kao ispostava Općine Velika Kladuša.

Zbog svega navedenog, pozivamo Općinskog načelnika, jer mu je to dužnost, da zbog očite manipulacije sa mjesnim zajednicama i građanima od strane Laburističke stranke javno upozori građane i predstavnike mjesnih zajednica da ne nasjedaju na ovakve mahinacije i uzimanje općinskih ovlaštenja od strane spomenute političke partije.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu