SDP BiH
Damir Mašić, predsjednik KO SDP BiH Sarajevo

Pozivamo SDA da odustane od pljačke građana Sarajeva uvođenjem parking akciza

Pozivamo SDA-ovu Vladu Kantona Sarajevo da odmah obustavi sve aktivnosti kojim namjerava omogućiti uvođenje obaveze plaćanja parkinga u svim dijelovima grada.

Ovaj novi namet osmišljen u kuhinji SDA neće se odnositi na čelnike ove stranke s obzirom da većina njih živi u hacijendama na Poljinama i drugim kvazielitnim naseljima. Međutim, ovaj namet bi pogodio stotine hiljada građana Sarajeva kojima je svaki novi udarac na kućni budžet pretežak.

Očito je da pet porodica koje vode SDA iz svojih vila s Poljina na građane gledaju kao na kmetove koji služe samo da pune budžete. Ovim gradom upravljaju kao svojim feudom bez ikakve odgovornosti i vizije, uz uporno kršenje Ustava, zakona i propisa države.

Ukoliko SDA ostane ustrajna u nametanju ovog parking harača, mi u SDP-u najavljujemo da će prva odluka Vlade KS koju će nakon izbora 2018. godine oformiti SDP biti upravo njegovo ukidanje.

Podsjećamo još jednom premijera Konakovića i njegovu Vladu, kako su oni u službi građana, a ne da su građani tu kako bi ih oni pljačkali retroaktivnim povećanjem cijena grijanja ili uvođenjem kantonalnih akciza.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu