GO SDP Mostar

Pozivamo nelegalnog gradonačelnika Mostara da odstupi

GO SDP Mostar oglasio se saopćenjem kojim “poziva nelegalnog gradonačelnika da prestane s providnim lažima u cilju stranačke manipulacije javnosti, a posebno s neosnovanim prijetnjama stanovnicima koji žive uz deponiju Uborak”.

– Prije svega, građani koji žive uz deponiju su dovoljno kažnjeni činjenicom da imaju tako neodgovornog gradonačelnika koji nije svjestan da njihov aktivizam štiti i njegovo dijete i kompletnu zajednicu nizvodno do Metkovića.

Pričati o nelegalnim objektima uz deponiju, a biti svjestan da su ti pola grada nelegalno zaposjeli SDA i HDZ tajkuni pokazuje vrhunac podlosti i licemjerstva.

Nakon što je budžet zadužen i popljačkan projektom kolektora koji je kao stranački projekat potpuno devastiran i nefunkcionalan, iznenađuje nas hrabrost gradonačelnika da forsira protivzakoniti nastavak rada deponije Uborak koja mora odmah biti zatvorena i u periodu pred nama sanirana.

Na kraju, ohrabrujemo tužilaštvo da pokrene detaljnu istragu u skladu sa svojim nadležnostima i oko projekta kolektora kao međunarodne sramote Grada i deponije kao očiglednog mostarskog Černobila, te na taj način pokažu da prije svega rade u interesu građana bez straha od politike koja je izgubila kompas, pa nas pored brutalne pljačke želi i trovati.

Gradonačelnika pozivamo da odstupi sa nelegalne pozicije i na taj način kreira pretpostavke u kojoj će međunarodna zajednica imenovati povjerenika za nadzor utroška javnih sredstava, jer ovo što radi zadnjih godina Grad ubrzano vodi u potpuni kolaps, stoji u saopćenju GO SDP Mostar.