Pozivamo gradonačelnika Šuhreta Fazlića da sa partnerima iz SDA prekine igrokaz oko nezakonite smjene Davora Župe

SDP Bihać osuđuje namjere većine koju čine Pomak i SDA, da na narednoj sjednici Gradskog vijeća, izvrše smjenu trenutnog Predsjedavajućeg Gradskog vijeća Davora Župe! Svjedoci smo da takva namjera nije utemeljena na vjerodostojnim i relevantnim činjenicama, nije u skladu sa Poslovnikom o radu Gradskog vijeća i Ustava te grubo urušava vladavinu prava kojom se unosi pravilo argumenta političke snage i bahatosti, a ukida argument prava i pravne i političke dosljednosti.

Jedini istinski razlog i motiv za najavljenu smjenu je principijelan odnos u radu i vođenju sjednica Gradskog vijeća predsjedavajućeg Davora Župe, koji pripada građanskoj političkoj opciji i nije dio političke većine SDA-Pomak. Dok „korona virus“ nastavlja urušavati ekonomiju i privredu u našoj zemlji pa tako i u našem Gradu trenutna većina u Gradskom vijeću Grada Bihaća, bez ikakvog opravdnog razloga odugovlači sa donošenjem hitnih mjera, kako bi se ublažile posljedice korona virusa po građane, privrednike i ugostitelje baveći se nedopuštenim predizbornim aktivnostima, obračuna sa političkom opozicijom!

Po drugi put apelujemo na odgovorno ponašanje svih relevantnih političkih faktora u Gradu Bihaću, te u tom smislu zahtjevamo sazivanje hitne sjednice Gradskog vijeća na kojoj je neophodno usvojiti mjere subvencija za pravna i fizička lica, regulisanja njihovih obaveza plaćanja naknada za privremeno korištenje javnih površina, zakupa poslovnih prostora, komunalnih naknada i komunalnih usluga, te znatno izdvajanje sredstava za socijalno ugrožene građane našeg Grada.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu