KO SDP BiH Sarajevo

Pozivamo Anu Babić da hitno zakaže sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo

Kantonalni odbor SDP BiH Sarajevo poziva Predsjedavajuću Skupštine Kantona Sarajevo Anu Babić da hitno i bez odlaganja zakaže sjednicu i time prekine tromjesečni nerad ovog zakonodavnog organa.

Ukoliko se predsjedavajuća ogluši na ovaj poziv, SDP poziva sve političke subjekte koji participiraju u Skupštini, kao i samostalne zastupnike da zajedno prikupimo dovoljan broj potpisa za hitnu sjednicu i tako ih u skladu sa poslovnikom natjeramo da se ona konačno i održi. Ovo će biti i prilika svim strankama koje trenutno daju samo deklarativnu podršku za održavanje sjednice, da to svojim potpisima i konkretno dokažu.

Javnost podsjećamo da je cijeli problem nastao onog trenutka kada vlast koju predvodi SDA nije uspjela sa dnevnog reda ranije zakazane sjednice skinuti izvještaje o finansijskom poslovanju i radu javnih preduzeća i ustanova u Kantonu Sarajevo. Tada je dva puta prekidana sjednica kolegija i najavljena i zakazana sjednica više nikada nije održana čime i ovaj zakonodavni organ ušao u ozbiljnu institucionalnu krizu u kojoj se Parlament Federacije BiH već godinama nalazi.

Više je nego evidentno da vladajuća koalicija prikrivanjem ovih izvještaja od očiju javnosti i skupštinske rasprave, zapravo skriva loš rad svojih kadrova na čelu spornih institucija.

Sve ono što se dešava unutar skupštinske većine ukazuje da vladajuće stranke zloupotrebljavaju svoju moć i da proceduralnim vratolomijama u Skupštini ne mogu sakriti svoj nerad tokom protekle četiri godine. Građani Sarajeva moraju znati stanje u javnim institucijama i preduzećima i to je najmanje što im svaki zakonodavni organ mora pružiti, pa tako i Skupština Kantona Sarajevo.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu