Vojin Mijatović

Pozivam Komšića i Džaferovića da brane političke stavove iz Banja Luke, i to je BiH

Nakon otkazane sjednice Predsjedništva BiH na kojoj se nije glasalo o Zoranu Tegeltiji, kao kandidatu za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Milorad Dodik je kazao da će sačekati 5. septembar kada “ističe rok važenja” sporazuma trojice lidera, a da će onda Republika Srpska poduzeti određene korake.

Među njima je i inicijativa za vraćanje nadležnosti entitetima te blokiranje državnih institucija. Tako je Dodik najavio da će RS predložiti povlačenje sporazuma o formiranju Oružanih snaga, indirektnih poreza, VSTV-a ali i svemu onome što su, kako je rekao, nametnuli visoki predstavnici.
Odmah su mu odgovorili Željko Komšić i Šefik Džaferović kazavši da bi se to dogodilo da su potrebne odluke entitetskih parlamenata.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH smatra, pak, da, ukoliko do sjednice Skupštine RS-a dođe, da Komšić i Džaferović moraju biti prisutni.

„Ako bude sazvana sjednica NSRS-a pozivam Komšića i Džaferovića da prisustvuju istoj i brane političke stavove, a ne da pričaju iz Sarajeva. I Banja Luka je BiH, dođite i branite državu“, poručio je Mijatović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu