Forum žena SDP BiH

Poziv za učešće u Socijaldemokratskoj akademiji rodne ravnopravnosti 2017

Forum žena SDP BiH u saradnji sa Forumom lijeve inicijative i uz podršku Međunarodnog centra Olof Palme, poziva sve zainteresovane osobe, da se prijave za učešće u Socijaldemokratskoj akademiji rodne ravnopravnosti 2017.

Sudjelovanjem u Akademiji rodne ravnopravnosti, imate priliku da razmjenite iskustva, te unaprijedite svoja znanja i vještine za društveno i političko djelovanje. Demokratski procesi i položaj žena, institucionalni i zakonski okvir za rodnu ravnopravnost, žene na tržištu rada, zdravlje, roditeljstvo, zaštita djece, starih osoba i invalida, žene, mir i sigurnost su teme koje vas očekuju na Akademiji.

Akademija podrazumijeva VI modula:

I i II modul (02.-04.6.2017. godine u Sarajevu)
Teme: Demokratski procesi i položaj žena
Institucionalni i zakonski okvir za rodnu ravnopravnost
III modul (16.-17.9.2017. godine u Mostaru)
Tema: Žene na tržištu rada
IV modul (30.9-01.10.2017. godine u Zenici)
Tema: Zdravlje, roditeljstvo, zaštita djece, starih osoba i invalida
V i VI modul (17.-19.11.2017. godine u Sarajevu)
Teme: Žene, mir i sigurnost
Političke vještine

Da bi uspješno završili Akademiju, potrebno je da prisustvujete na svim modulima. Učesnicima i učesnicama će se dodijeliti certifikati o uspješno završenim programima.

Svi zainteresovani, mogu se prijaviti putem ON LINE LINK-a:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe37g3AVnlzZvRTLGZEcl5EdAMglzyQJB259AbdslE_7eQm3g/viewform?usp=sf_link

najkasnije do kraja dana 22. maja 2017. godine. Broj polaznika/ca je maksimalno 30 učesnika/ca.

Molimo vas da unutar online aplikacije, popunite polje motivaciono pismo, koje će imati presudnu ulogu u odabiru kandidata/kandidatkinja.

Učešće na Akademiji je potpuno besplatno. Troškove hrane i osvježenja, prevoza, kao i smještaja za učesnike i učesnice pokrivaju organizatori. Za sve dodatne informacije obratite nam se putem kontakta: +387 33 612 529 ili [email protected]


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu