Edin Delić

Poziv vijećnicima da “iz svog džepa” plate nepotrebni referendum za opoziv načelnika Lukavca!

Načelnik općine Lukavac Edin Delić, danas je službeno uputio izjavu na adresu 18 općinskih Vijećnika, prema kojoj bi svaki od njih trebao “iz svog džepa” platiti 1/18 troškova za, kako kaže, nepotrebni referendum za opoziv načelnika Lukavca koji se održao prošle nedjelje.

Edin Delić smatra kako bi Vijećnici tim potezom trebali pokazati odgovornost prema građanima.

“Referendum za opoziv načelnika Lukavca građane je koštao 96.000 KM, a plaćen je sredstvima iz Budžeta općine. S obzirom da sam ja, zajedno sa Admirom Mosorovićem i Admirom Turkićem svojim glasom izglasao za provođenje referenduma na kome je većinom glasova građana Općine Lukavac odbijen zahtjev, čime je učinjen trošak i šteta po budžet općine, saglasan sam da snosim dio od 1/18 troškova referenduma u iznosu od 5.333,33 KM. Potvrđujem saglasnost da se namirenje navedenog iznosa izvrši preusmjeravanjem sredstava iz novčane naknade za rad vijećnika u Općinskom vijeću, dok se ne isplati iznos u cjelosti ili do isteka mandata”, napisao je Delić u službenoj izjavi, te dodao:

“Saglasan sam da se iznos mjesečnih naknada uplaćuje direktno u Budžet Općine Lukavac sa naznakom ‘za troškove referenduma za opoziv načenlika.’”

Delić je za kraj istakao kako će organizirati potpisivanje peticije sa zahtjevom da Vijećnici preuzmu troškove i štetu koju su načinili građanima, ukoliko njih 18 ne prihvati ovaj zahtjev.SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu