GO SDP Mostar

Poziv OHR-u dokaz je nesposobnosti Gradske uprave

Gradski odbor SDP-a Mostar zaprepašten je nesposobnošću koja vlada u Gradskoj upravi Grada Mostara, a koju i sami potvrđuju u svojim saopćenjima.

Tako su se nedavno “pohvalili” da je dokument sa šest potencijalnih lokacija za novu deponiju, unutar iste institucije, od ureda Stručnog tima za izradu prijedloga, do Ureda gradonačelnika, stigao za 21 dan.

Kad je napokon stigao, preostalo je da utvrde vlastitu nesposobnost za rješavanje ovog problema, te su nas ponovno putem medija izvijestili, da su u pomoć pozvali OHR.

Svoju nesposobnost pritom pokušavaju sakriti pod plaštom „nepostojanja Gradskog vijeća“, zanemarujući činjenicu da su dvije vladajuće stranke u Mostaru, HDZ i SDA dio vlasti i na svim ostalim razinama, te da je pitanje Uborka odavno moglo biti riješeno da je za to postojala volja i sposobnost navedenih stranaka.

Izrečene tvrdnje su ujedno i licemjerne budući da dolaze od “vlastodržaca” koji su mimo Vijeća, u uskom krugu ljudi, svih ovih godina krojili sudbinu našeg grada, kršeći pritom ustavne i zakonske odredbe.

Iz svega je lako izvući zaključak – kada je neka odluka u interesu HDZ-a i SDA, ista može biti donesena i bez odluke Gradskog vijeća, a kada u Gradskoj upravi trebaju riješiti višegodišnje trovanje i kriminal na Uborku, pod plaštom „nepostojanja Vijeća“ u pomoć zovu OHR.

Zatečeni smo i drskošću odgovornih iz Gradske uprave kojima očigledno nije dovoljna afere „Kolektori“ i sumnjivo utrošenih 16 milijuna maraka doniranog novca od Kraljevine Švedske, pa sada prozivaju Američku ambasadu zbog podrške građanima, koji pred kapijom divlje deponije Uborak štite zakon.

Ovim putem ih pozivamo da kraj svoje sramotne osmogodišnje diktature u Mostaru dočekaju u „mišjoj rupi“, umjesto da nas sramote u međunarodnim krugovima.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu