Novo Sarajevo

Poziv na tribinu „Sigurnost u lokalnoj zajednici“

Forum žena SDP-a BiH Novo Sarajevo imao je potrebu ukazati na jedan od najvećih problema u gradu, te započeti konkretnu raspravu o mogućim načinima rješavanja sve gore sigurnosne situacije u općini i glavnom gradu BiH

Slika

Dana, 17.04.2014. godine u 18h u sali Općinskog vijeća Novo Sarajevo biće održana tribina „Sigurnost u lokalnoj zajednici“ u organizaciji Foruma žena SDP-a BiH Novo Sarajevo. Uvodničarke će biti dr. Jadranka Sarić, Alma Hadžić i Ismeta Elezović. Govoriće se uopšte o sigurnosti u lokalnoj zajednici, ali biće govora i o projektu Grad Sarajevo – sigurna zajednica, te o normativnim aktima koji regulišu ovu problematiku. Cilj tribine je da se potaknu građani na rasprave o najvecim prijetnjama o sigurnosti građana Novog Sarajeva, ali i cijelog grada Sarajeva. Prijedlozi, sugestije i problemi naći će put preko vijećnika  SDP-a u Općinskom vijeću do izvršne vlasti, a to je ono najbitnije što bi rasprave ovakvog tipa trebale polučiti.

Forum žena SDP-a BiH Novo Sarajevo imao je potrebu ukazati na jedan od najvećih problema u gradu, te započeti konkretnu raspravu o mogućim načinima rješavanja sve gore sigurnosne situacije u općini i glavnom gradu BiH.

„Svakodnevno smo svjedoci nemilih događaja koji izazivaju strah građana, te osjećaj nesigurnosti koji često predstavljaju prepreku za normalno funkcionisanje života na ulici, u dvorištu, u komšiluku, na putu za posao. Krajnje je vrijeme da se čuje i naš glas, te da kao majke, žene, aktivne članice društva, pokrenemo jedno od najvažnijih pitanja – sigurnost lokalne zajednice“, poručile su članice Foruma žena u nadi da će im vijećnici Novog Sarajeva pomoći u nakani da promijene sliku Sarajeva, kao jednog od najnesigurnijih gradova u Evropi.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.