KO SDP BIH SBK

Povratnici u Jajcu zaboravljeni od lokalnih vlasti

Povratničko naselje Bravnice na području Općine Jajce, obišla je delegacija SDP BiH na čelu s Helez Nijazom, zastupnikom u Parlamentu FBiH i Predsjednikom Kantonalne organizacije SDP BiH SBK, Atanasijević Ljubinkom, zamjenicom Predsjedavajućeg Skupštine Srednjobosanskog kantona, zastupnicom u Domu narod Parlamenta FBiH i članicom Predsjedništva SDP BiH i Kurt Edinom, vijećnicom u Općinskom vijeću Jajce i predsjednicom Općinske organizacije SDP BiH Jajce.

Ovom prilikom razgovarali su sa velikim brojem stanovnika ovog povratničkog naselja koje danas čine uglavnom Srbi i Bošnjaci – njih oko dvije stotine. Infrastruktura u selu je loša, asfaltirani su samo neki dijelovi, rasvjeta također samo djelomično urađena, smeće se ne odvozi redovno, neki dijelovi sela nemaju ni osnovne uslove za život. Lokalne vlasti su ovo selo odavno zaboravile i za njega nema mjesta u bilo kakvim lokalnim planovima razvoja, niti se spominje prilikom pravljenja infrastrukturnih budžeta na bilo kojim nivoima. Valjda ovdje jednostavno nema dovoljno birača da bi vlastima bili interesantni.

Međutim, ovi vrijedni građani ne odustaju ni od svog Jajca, ni od suživota koji je simbol ovih prostora, i poruka koju su jučer poslali trenutnoj vladajućoj koaliciji  jeste  da spakuju svoje srebrene respiratore i u novembru ih odnesu iz Jajca, kako bi napokon svi mogli normalno prodisati i početi se nadati budućnosti naše djece i u Bosni i Hercegovini.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu