Povodom Osmog marta: Stvaranje socijalne države

U povodu Međunarodnog dana žena 8. Marta predstavnice Foruma žena GO SDP BiH Mostar učestvovale su na panel diskusiji na temu Prekarijat koja je održana sinoć u Sali Centra za kulturu u Mostaru. Panel diskusiji je organizirala Inicijativa građanki/na Mostar koja tradicionalno okuplja žene iz različitih političkih stranaka.

U ime Foruma žena Gradske organizacije SDP BiH Mostar na panelu je govorila Edita Hadžajlić koja se posebno osvrnula na prekarijat u Bosni i Hercegovini. U svom izlaganju posebno je govorila o radnicima i radnicama propali preduzeća uništenih u privatizaciji koji danas spadaju u kategoriju najugroženijih građana. Nakon diskusije koja je uslijedila usvojeni su zaključci koji svakao u budućnosti trebaju dovesti do smanjenja prekarijata i stvaranje socijalne države u kojoj će radnik/radnica imati sigurnost za sebe i svoju porodicu.