Povodom Osmog marta: Stvaranje socijalne države

U povodu Međunarodnog dana žena 8. Marta predstavnice Foruma žena GO SDP BiH Mostar učestvovale su na panel diskusiji na temu Prekarijat koja je održana sinoć u Sali Centra za kulturu u Mostaru. Panel diskusiji je organizirala Inicijativa građanki/na Mostar koja tradicionalno okuplja žene iz različitih političkih stranaka.

U ime Foruma žena Gradske organizacije SDP BiH Mostar na panelu je govorila Edita Hadžajlić koja se posebno osvrnula na prekarijat u Bosni i Hercegovini. U svom izlaganju posebno je govorila o radnicima i radnicama propali preduzeća uništenih u privatizaciji koji danas spadaju u kategoriju najugroženijih građana. Nakon diskusije koja je uslijedila usvojeni su zaključci koji svakao u budućnosti trebaju dovesti do smanjenja prekarijata i stvaranje socijalne države u kojoj će radnik/radnica imati sigurnost za sebe i svoju porodicu.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu