Potpredsjednici Skupštine HNK Vesni Saradžić zahvalnica za doprinos usvajanju Zakona o zaštiti porodice/obitelji sa djecom HNK

Udruženje „Žene ženama“ uručilo je zahvalnicu SDP-ovoj Potpredsjednici Skupštine HNK Vesni Saradžić za veliki doprinos u usvajanju Zakona o zaštiti porodice/obitelji sa djecom HNK/Ž. Ovo udruženje posvećeno je afirmaciji žena u svim sferama javnog i privatnog života, te je i u ovom slučaju uložilo svoj napor da se prvi put ova oblast zakonski riješi u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

U zahvalnici koju potpisuje direktorica udruženja Memnuna Zvizdić, ovo udruženje se zahvaljuje zastupnici Saradžić na predanosti, podršci i suradnji sa nevladinim organizacijama.

Inače Zakon je usvojen na 26. sjednici Skupštine HNK održanoj 28.06.2017. Primarni mu je cilj zaustaviti pad nataliteta i odlazak mladih iz našeg kantona. Ovaj Zakon predviđa financiranje opremanja novorođenog djeteta, dječjeg doplatka, naknade za majke u radnom odnosu, te novčanu podršku za nezaposlene.