Direkcija regionalnih cesta USK

Potpisani ugovori za nove projekte

Riječ je o rekonstrukciji regionalne ceste Ćehići-Tržac-Šturlić-Barake, te projektu rekonstrukcije regionalne ceste R 403a Tržačka Raštela-Kamenica-Bihać do granice sa Republikom Hrvatskom.

SlikaDirekcija regionalnih cesta USK  jučer je potpisala dva nova ugovora s izvođačima radova za projekte nastavka rekonstrukcije cesta.

Riječ je o rekonstrukciji regionalne ceste Ćehići-Tržac-Šturlić-Barake, te projektu rekonstrukcije regionalne ceste R 403a Tržačka Raštela-Kamenica-Bihać do granice sa Republikom Hrvatskom.

Ukupno, u ova dva projekta bit će uloženo oko  270.000 KM, a podrazumijevaju: izgradnja trotoara, rješevanje oborinskih i podzemnih voda, presvlačenje 600 metara kolovoza novim asfaltnim slojem planirani su radovi rekonstrukcije ceste R403b, koja prolazi kroz naselje Tržac, u općini Cazin.

Ovo nam je put od velikog značaja jer povezuje  Cazin i Veliku Kladušu, a prolazi pored osnovne škole u ovo, mjestu, koje je najgušće naseljeno u Cazinu, kažu mještani .

Direktor Direkcije za regionalne ceste USK, Amel Alagić, napominje da je riječ  o nastavku projekta započetog prošle godine,  nastavak radova dugoročno je planiran i za narednu godinu. 

U  naselju Kamenica  već su urađeni trotoari, a nastavljaju se radovi do dijela ceste uključenja u raskrsnicu sa kružnim tokom, koji treba da radi Direkcija za ceste FBiH, ističe Alagić.

Direkcija, na ovom lokalitetu,  radi i na vanrednom održavanju u MZ Gata Ilidža sa sredstvima od 76.000 KM i 50.000 KM za raskrsnicu u MZ Vrsta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.