Potpisan sporazum PD Parlamenta FBiH i Saveza općina i Gradova FBiH

Na 10. Skupštini Saveza općina i gradova FBiH upriličeno je potpisivanje sporazuma između Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i tog Saveza.

Sporazum su potpisali predsjedavajući PD Parlamenta FBiH, Elvir Karajbić i Predsjednik Skupštine SOGFBiH, Faris Hasanbegović.

“Cilj nam je uključiti zakonske predstavnike lokalnih zajednica u FBiH u procese donošenja zakona i odluka kojih se njih tiču. Ovim sporazumom omogućavamo predstavnicima SOG FBiH da aktivnije učestvuju u radu PD Parlamenta FBiH. Ovaj sporazum predstavlja ozbiljan pristup, jer građani većinu svojih potreba ostvaruju u lokalnoj zajednici, i zbog toga je potrebna veća uključenost u donošenju zakona i odluka” istaknuo je ovom prililom Karajbić.

Na potpisivanje ovog sporazuma se čekalo nekoliko godina, te je na inicijativu Komisije za lokalnu samoupravu PD Parlamenta FBiH pokrenut je proces usaglašavanja teksta sporazuma i potpisivanja istog.

“Lokalna samouprava je nivo vlasti koji najbolje funkcioniše u Bosni i Hercegovini. Nadležna komisija PD Parlamenta će i dalje pružati podršku SOG FBiH u borbi za poboljšanje statusa lokalnih samouprava” istakao je ovom prilikom Irfan Čengić, predsjednik Komisije za lokalnu samoupravu.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu