Dogovorene posjete

Potpisan Memorandum o saradnji i razumijevanju FOŽ KO Sarajevo i FOŽ Split

Kao rezultat višemjesečnih dogovora i aktivnosti između Foruma žena KO SDP BiH Sarajevo i Socijaldemokratskog foruma žena Split, tokom unaprijed dogovorene i organizirane posjete u Livnu je potpisan Memorandum o saradnji i razumijevanju ova dva foruma. Sporazum su potpisale predsjednice Foruma, Edita Sulejmanović iz Sarajeva i Ana Lovrić iz Splita.

Memorandumom su se strane potpisnice saglasile da se njihova saradnja zasniva na principu uzajamnog dogovaranja, zajedničkog rada i provedbe aktivnosti koje za cilj imaju osnaživanje žena i realizaciju širokog spektra zadataka vezanih za život i rad žena socijaldemokratske orijentacije.

“Dva Foruma koja predstavljamo imaju jednaka pitanja, jednake prepreke u društvu u kojem se nalazimo ali i jednaki cilj – osnaživanje žena na privatnom, društvenom i političkom planu. Politička scena se kvantitativno i kvalitativno treba ojačati ženama. Vjerujem da će suradnja Foruma žena Splita i Sarajeva doprinijeti ovome te se radujem svemu onome što će donijeti potpisani Memorandum” naglasila je Ana Lovrić, predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena Split.

Polazeći od ciljeva reguliranih Statutom SDP BiH i Statutom SDP Hrvatske, Forumi su potvrdili spremnost i volju da sarađuju uzimajući u obzir ekonomsku, političku i društvenu situaciju te kulturne, historijske i tradicionalne posebnosti.

Edita Sulejmanović, predsjednica Foruma žena KO SDP BiH Sarajevo kazala je da žene unose svježinu u učmali politički stil i diskurs i samim time posljedično mijenjaju i samu kvalitetu politike. “Svojim aktivizmom i međusobnim povezivanjem borimo se ne samo za ostvarivanje svoga krajnjeg cilja – postizanja jednakih mogućnosti već i za zaštitu već ostvarenih prava. Identificirale smo zajedničke probleme čije rješenje je suštinski u postizanju rodne ravnopravnosti i insistiranju na rodnoj ravnopravnosti na svakom koraku”, zaključila je Sulejmanović.

Susret u Livnu je organiziran sa ciljem formaliziranja saradnje te je dogovorena posjeta drugarica iz Splita na jesen ove godine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.