SDP BiH
Forum mladih SDP Maglaj

Postavljanjem Cvijeta Srebrenice na zidine Maglajske tvrđave odata počast žrtvama genocida

Postavljanjem velikog Cvijeta Srebrenice i broja 8372 na zidine Maglajske tvrđave, u organizaciji Foruma mladih Općinskog odbora SDP-a BiH Maglaj, ovaj grad je odao počast žrtvama genocida u Srebrenici.
U genocidu u Srebrenici, nakon pada “zaštićene enklave UN-a”, u julu 1995. godine vojska i policija Republike Srpske te pripadnici paravojnih formacija iz RS-a i Srbije ubili su najmanje 8.372 bošnjačkih civila.

Danas, 22. godine poslije genocida, na preliminarnom spisku ubijenih Srebreničana nalazi se 8.372 imena. Iskopavanjem masovnih grobnica, spisak ubijenih Srebreničana stalno raste. Također, više od 12.000 ljudi vodi se kao nestalo.

Vlasti u BiH izdale su upustva u kojim stoji da se Dan žalosti obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama institucija BiH. Medijske kuće na teritoriji BiH, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija u našoj zemlji, dužni su danas prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

(Izvor:Klix)


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu