Poslanica SDP-a Vedrana Petrović zatražila od predsjednika Kluba Hrvata u Skupštini TK Borisa Krešića (DF) da sazove sjednicu na kojoj bi se razmatrala zastupljenost Hrvata u Vladi TK

Poslanica SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona Vedrana Petrović na osnovu Poslovnika  zatražila je od predsjednika Kluba Hrvata u Skupštini TK Borisa Krešića (DF) da sazove sjednicu Kluba na kojoj bi se razmatrala zastupljenost Hrvata u Vladi Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo, na sedmoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera koaj je održana održana 20.jula 2019. godine donesena je Odluka o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona na osnovu Prijedloga kandidata za ministre u Vladi TK, podnesenog od strane premijera TK Denijala Tulumovića. Među imenovanim ministrima i ministricama nema nijednog predstavnika iz reda Hrvata, što je u suprotnosti sa Ustavom TK i Zakonom o Vladi TK.

tip.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu