Poslanica SDP-a Vedrana Petrović zatražila od predsjednika Kluba Hrvata u Skupštini TK Borisa Krešića (DF) da sazove sjednicu na kojoj bi se razmatrala zastupljenost Hrvata u Vladi TK

Poslanica SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona Vedrana Petrović na osnovu Poslovnika  zatražila je od predsjednika Kluba Hrvata u Skupštini TK Borisa Krešića (DF) da sazove sjednicu Kluba na kojoj bi se razmatrala zastupljenost Hrvata u Vladi Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo, na sedmoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera koaj je održana održana 20.jula 2019. godine donesena je Odluka o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona na osnovu Prijedloga kandidata za ministre u Vladi TK, podnesenog od strane premijera TK Denijala Tulumovića. Među imenovanim ministrima i ministricama nema nijednog predstavnika iz reda Hrvata, što je u suprotnosti sa Ustavom TK i Zakonom o Vladi TK.

tip.ba