SDP BiH
Saša Magazinović

Poskupljenje goriva nema nikakve prateće mjere

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović (SDPBiH) je, nakon što nije prihvaćeno razmatranje izmjena Zakona o akcizama po hitnom postupku, izjavio novinarima kako je očigledno da je Parlament još jednom odbio da poklekne pred pritiscima i odobri poskupljenje goriva od 10 KM po rezervoaru.
– Tim prije, što takvo poskupljenje apsolutno nema nikakve prateće mjere, budući da je više nego evidentno da će takvo poskupljenje pratiti i lančani efekt poskupljenja roba i usluga – naveo je on.
Istaknuo je da, osim toga, sam pristup Vijeća ministara BiH nije bio odgovarajući, „nisu razgovarali sa poslanicima, nisu branili svoj prijedlog, nego su to umjesto njih radili predstavnici međunarodne zajednice“.
– Narod nije glasao ni za MMF, ni za strane ambasadore, nego za domaće političare i oni trebaju preuzeti odgovornost i braniti svoje projekte – kazao je Magazinović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu