Posjeta rukovodstva KO SDP SBK Busovači i Vitezu

Delegacija KO SDP BiH SBK/KSB, u čijem sastavu su bili predsjednik, potpredsjednici i sekretar KO SDP BiH SBK/KSB, posjetila je Općinske organizacije SDP BiH u Busovači i Vitezu.

Teme razgovora, pored Lokalnih izbora 2020 godine, su bile i stanje u lokalnim zajednicama, rad organa stranke, pripreme za izbore i rad Općinskih vijeća u Busovači i Vitezu.
Ono što je zajedničko za obje organizacije je pristupanje mladih u redove SDP BiH, što nam daje nadu da su u SDP-u prepoznali partiju koja Bosnu i Hercegovinu može izvesti iz zagrljaja nacionalističkih stranaka. U obje općine SDP BiH izlazi samostalno na Lokalne izbore 2020.godine.

Rad Općinskih vijeća je vrlo sličan. Koalicioni partneri SDA i HDZ, uz tridesetogodišnju koaliciju, malo toga imaju zajedničko, stalna su politička prepucavanja, što donosi štetu svim građanima općina.

U Općinskom vijeću Busovača još nije izabran predsjednik Općinske Izborne komisije, te koaliciji SDA i HDZ, predlažemo da istog imenuje iz redova opozicije.

Pošto je ponovo aktuelna MZ Kruščica, u vezi obnavljanja postupka za izgradnju mini centrale, dajemo punu podršku građanima MZ Kruščica u ostvarivanju njihovih interesa.
Pozivamo sve građane Busovače i Viteza, da dobro pogledaju unazad četiri godine šta su im obećali SDA i HDZ, a šta su uradili od obećanog. Malo toga je realiziranog, a građani odlaze sve više van države. Odlaze jer im je loše.

Vrijeme je da se okupimo oko najboljih vrijednosti koje imamo. To možemo samo sa Socijaldemokratskom partijom Bosne i Hercegovine.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu