Goražde

Posjeta Mire Lazovića, potpredsjednika SDP-a, Kantonalnoj organizaciji BPK-Goražde

Miro Lazović, potpredsjednik SDP BiH boravio je u Goraždu i na poziv predsjednika KO SDP BiH BPK prisustvovao sastanku rukovodstva ove organizacije.

Prisutne je upoznao sa trenutnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini, te su u drugarskoj atmosferi razgovarali o aktuelnim političkim temama u državi, ali i ovom kantonu i gradu. Tom prilikom prisutni su razmijenili dosadašnja iskustva iz izbornih kampanja, kao i pripremama za predstojeće Opće izbore u BiH, te organizacionim pripremama Izbornog štaba SDP BiH na državnom nivou.

U toku razgovora rukovodstva KO SDP BiH BPK-Goražde istaknuta je partijska spremnost i mobilnost članstva za predstojeću predizbornu kampanju, koja je dodatno pojačana s novim članovima SDP-a, uglavnom mlađe dobi.

U drugom dijelu ovih razgovora, potpredsjednik SDP-a Miro Lazović upoznao je prisutne sa svojim učešćem u mirovnim pregovorima koji su završili Daytonskim mirovnim sporazumom i prekidom ratnih dešavanja u BiH, ali i važnošću i uloge Goražda u očuvanju teritorijalnog integriteta države.

Jednom broju prisutnih novih članova svečano su uručene članske kartice, čime je dodatno osnažena i pomlađena ova kantonalna organizacija SDP-a. Na kraju sastanka, potpredsjednik Miro Lazović, zaželio im je dobrodošlicu u socijaldemokratsku porodicu i poželio uspješan rad na izgradnji i jačanju države za sve nas, države po mjeri svih građana i naroda.