Posjeta Memorijalnom centru Srebrenica i Rakita u Vlasenici

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je Memorijalni centra Srebrenica – Potočari, gdje je sa direktorom Emirom Suljagićem i rukovodstvom Centra razgovarao o aktivnostima koje su u toku, kao i pripremama za obilježavanje 11. jula i 28. kolektivnu dženazu u Potočarima.

Razgovarano je i o nastavku izgradnje infrastrukture na objektima koji pripadaju Memorijalnom centru i drugim projektima koji doprinose očuvanju sjećanja na žrtve genocida.

Direktor Suljagić je istakao značajnu ulogu i doprinos Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u realizaciji zajedničkih projekata, dok su najavljene i nove aktivnosti koje će pospješiti rad Centra.

Ministar Dizdar je sa predstavnicima Memorijalnih centara Srebrenica i Rakita u Vlasenici razgovarao o dinamici pronalaska ubijenih Bošnjaka u genocidu, te poteškoćama na koje nailaze u svom radu i djelovanju.

Dizdar je najavio svaki vid podrške koji bude neophodan u pronalasku ubijenih članova porodica za kojima se još uvijek traga, kao i pomoći u angažmanu lica koje će biti angažirane na uređenju Memorijalnog centra Rakita.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.