Vojin Mijatović

Pomolimo se za 102 pobijene djece u Prijedoru

Povodom Dana bijelih traka i sjećanja na 102 ubijene djece u Prijedoru, javnosti se obratio Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH.

“31. maj dan kada ako ništa,
možemo u tišini da se pomolimo za 102 deteta kojima je neko rešio da oduzme život samo zato sto su rodjeni kao Bošnjaci.

Odmah da začepim usta svima, da bio je rat, nažalost, da ginuli su ljudi na svim stranama, nažalost, da bilo je zločina na svim stranama, i da mogu vratio bih vreme da se ništa od toga ne desi, ali ne mogu.

Da zapečatim usta onima koji i danas posle svog zla, zločin pravdaju drugim zločinom,onima koji mrtve glave oduzimaju i sabiraju pokušavajući da opravdaju ono sto ni civilizacija ne može opravdati.

Danas bi da sam licimer trebao da ćutim kako ne bih izgubio glasove, ali ne mogu, neću i ne zelim pa makar mi niko od vas ne dao glas

Veliki Srbi, veliki Bošnjaci i veliki Hrvati danas ćutite, pomolite se u sebi i za ubijenu decu u Priedoru, ali i u svakom gradu širom BiH. Vekovi nas neće oprati od svega što smo dozvolili i uradili jedni drugima tih krvavih 90-ih!!!

Ja danas uz ovo malo napisanih redaka ću samo ćutati, moliti se za decu Prijedora i izneti svoj stav da nam treba spomen obeležje za nevino ubijene u svakom gradu u BiH, da im barem tako odamo počast i da imamo opomenu na sva zla koja smo počinili, kao putokaz za buduce generacije koje to nikad više ne smeju dozvoliti!!

Večan im pomen!!!”, navodi Mijatović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu