Općina Centar

Pomaganje Ilijašu u sanaciji šteta od poplava

Načelnik Općine Ilijaš je prilikom potpisivanja protokola o donaciji, a kojeg je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević potpisao nešto ranije, istakao da ovo nije prvi put da središnja sarajevska općina pomaže Ilijašu

SlikaPredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić primio je danas u Općini Centar načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića.

Povod posjete je potpisivanje protokola o donaciji u iznosu od 10.000 KM koja je Ilijašu izdvojena iz granta budžeta Općine Centar namijenjenog za pomoć drugim općinama za sanaciju posljedica poplava i klizišta.

Načelnik Općine Ilijaš je prilikom potpisivanja protokola o donaciji, a kojeg je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević potpisao nešto ranije, istakao da ovo nije prvi put da središnja sarajevska općina pomaže Ilijašu.

– Prije svega želim da se zahvalim Općini Centar koja duži niz godina pomaže Općini Ilijaš. Mnoge općine u BiH su tokom majskih poplava, kada je bilo i ljudskih žrtava, pretrpjele velike materijalne štete. U Ilijašu je šteta procijenjena na 1.014.000 KM, što ne možemo nadoknaditi iz vlastitih sredstava, tako da je svaka pomoć dobro došla. Donacija Općine Centar će biti iskorištena za nadoknadu koju moramo isplatiti za angažovanje potrebne mehanizacije tokom proljetne elementarne nepogode – kazao je Fazlić.

Današnjem potpisivanju protokola također su prisustvovali Mustafa Resić i Adil Katica, savjetnici općinskog načelnika odnosno predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar, te Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar i Senad Čustović, šef službe za zajedničke poslove Općine Ilijaš.

Navedena sredstva su izdvojena iz granta od 500.000 KM kojeg je Općinsko vijeće Centar na sjednici održanoj 20. maja, na prijedlog načelnika Dževada Bećirevića, izdvojilo za pomoć stanovništvu ugroženih područja u BiH koja su najviše nastradala tokom proljetnih velikih poplava.

Također je u planu da se iz pomenutih sredstava izdvoji po 10.000 KM za pomoć općinama: Teočak, Gradačac, Sapna, Srebrenik (Federacija BiH), te Vukosavlje, Vlasenica i Bijeljina (Republika Srpska), dok će dodatnih 5.000 KM biti donirano za pomoć Općini Zavidovići, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.