Kantonalni odbor Foruma mladih SDP BiH

Položeno cvijeće na mjestu prvog radničkog zbora u Sarajevu

Praznik rada – 1.maj,  Kantonalni odbor Foruma mladih Socijaldemokratske partije BiH Sarajevo obilježilo je polaganjem vijenca na mjestu na kojem je 27.08.1905 godine održan prvi javni radnički zbor na kome su radnici Sarajeva i cijele Bosne i Hercegovine donijeli odluku o osnivanju Glavnog radničkog saveza za BiH.

Sazivač zbora bio je Mićo Sokolović. Na ovaj način je započelo političko organizovanje radništva koje je bilo zvanično apolitično ali je u osnovu utvrđeno na socijaldemokratskim idejama.

FOM SDP Sarajevo je danas bio jedini koji je polaganjem vijenca ispred spomen ploče koja se nalazi na zgradi Centralne banke BiH odao počast prvom radničkom organizovanju.

Dok je u BiH preko 500.000 ljudi nezaposleno sindikati u našoj zemlji organizuju proslave širom naše zemlje.

Dan ranije FOM SDP Sarajevo je u svim općinskim organizacijama podijelilo letke Foruma sindikalnih aktivista i aktivistica na kojima je istaknut značaj Praznika rada uz isticanje radničkih prava, navodi se u saopštenju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.