SDP BiH Novi Grad Sarajevo

Pokrenuti postupak utvrđivanja odgovornosti za propuste u izgradnji Sportsko-rekreativnog centra Safet Zajko

Atletski savez Bosne i Hercegovine i međunarodna agencija za kontrolu i certificiranje atletskih terena za međunarodna takmičenja nedavno su utvrdili da sportski tereni Sportsko-rekreativnog centra Safet Zajko ne zadovoljavaju propisane norme te tako postala neupotrebljiva za oficijelna takmičenja. Obzirom da je Općina Novi Grad Sarajevo glavni investitor izgradnje Centra u koji je uloženo preko 1,5 miliona KM, SDP traži od nadležnih službi i načelnika Semira Efendića da u cilju zaštite općinskih investicija i uloženih sredstava građana utvrdi odgovornost za nastali propust i u što skorijem roku isti dovede u prvobitno planirano stanje.

Podsjećamo, tokom 2016. godine, naš najbolji atletičar Amel Tuka, u centru Safet Zajko postavio je, kako se tada mislilo novi državni rekord. Nakon izvršenih provjera atletske staze utvrđeno je niz nepravilnosti među kojima je i sama dužina staze koja je kraća za čak 82 cm, što praktično znači da se ovaj poligon u narednom period ne može koristiti za službena atletska takmičenja, što je prvobitno i bio cilj, jer bi u protivnom cijena izgradnje istog bila znatno manja


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu