Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Pokazat ćemo da je moguće formirati vlast u interesu građana

Nedavnom skupu Kantonalne organizacije SDP Sarajevo, na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće lokalne izbore, prisustvovao je i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić koji je kandidatima poželio pobjedu da bi, kako je kazao, pokazali da je moguće formirati vlast u interesu građana.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je kazao da na izbore izlaze sa programom koji je napravljen na osnovu komunikacije s građanima.

“Potpuno smo svjesni da današnja vlast ne nudi nikakav program, kod njih se sve svodi na zloupotrebe. Naš kapital je rezultata rada naših načelnika u općinama koje spadaju u najrazvijenije, spadamo u red partija koje su pokazale kako se drži obećanje i ne prodaje ono što nosite kao tradiciju za par fotelja u vlasti i za podršku te vlasti”, kazao je Nikšić.

S obzirom da će se ova kampanja odvijati u neuobičajenim okolnostima i u vrijeme kada je zabranjeno održavanje većih skupova, istakao važnost da se pokažu dosljednost i karakter.

“Važno je da kao tim radimo i razgovaramo s građanima, idemo od vrata do vrata jer to je jedini način kako ćemo pokazati da smo različiti od onih o kojima govorim. Idemo u priču promjene lokalne vlasti. Rad Vlade Kantona Sarajevo je pokazao kako se može funkcionisati bez prevare i da se drži do date riječi”, rekao je Nikšić.

Svim kandidatima je poželio da kampanju okončaju u dobrom zdravlju i da dobiju podršku građana.

“Želim vam pobjedu kako bismo svi zajedno pokazali da se može formirati vlast koja će raditi u interesu građana, u kojoj nećete razmišljati hoće li se pojaviti neki lokalni šerif iza kojeg stoji stranka, a koji će raditi šta hoće. Vlast može biti drugačija, dosljedna s karakterom”, zaključio je Nikšić.

klix.ba