Elvir Karajbić

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici novog saziva Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH izabran je generalni sekretar Elvir Karajbić.

“Baza SDP-a je Bosna i Hercegovina. Pojedinci su promijenili stavove mimo izbora SDP-a, ali i u Tuzlanskom kantonu je i dalje naša baza. Poznato je da desničarske opcije koje vladaju imaju za cilj borbu protiv postojećeg stanja, to nikome nije uspjelo, da razbije ljevicu. Jaka politička organizacija bitna je da postoji i da preuzme odgovornost”, poručio je Karajbić.

Elvir Karajbić je duži vremenski period parlamentarac koji je na proteklim općim izborima bio kandidat SDP-a za Zastupnički dom Federalnog parlamenta.

Rođen je 1. februara 1976. godine u Zavidovićima. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.