KO SDP BiH Srednjobosanskog kantona

Podržavamo donošenje Zakona o pravima boraca

Na predstojećoj, V redovnoj sjednici Skupštine Srednjobosanskog kantona/ Kantona Središnja Bosna, koja će se održati u utorak, 18.06.2019.godine, naći će se i tačka dnevnog reda koja se odnosi na rješavanje statusa demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Predviđenim Zakonom prava boraca raspoređena su na općine, kantone i Federaciju BiH, s tim da je najobimniji dio prava stavljen na teret općina i kantona. Donošenjem ovog Zakona u ovakvom obliku boračka populacija našeg Kantona ponovo neće biti u prilici da ostvaruje svoja zakonom propisana prava.

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine i zastupnici SDP BiH u Skupštini Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna podržavaju donošenje Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica iako ovo nije idealno rješenje, ali može se uzeti kao prvi korak u rješavanju ove populacije.

Zahtijevamo od Vlade SBK/KSB i svih općina sa našeg Kantona da iznađu način izvršavanja svojih obaveza propisanih ovim Zakonom, kako bi se pripadnici boračke populacije s našeg Kantona napokon izjednačili sa svojim kolegama iz drugih općina i kantona Federacije BiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu