KO SDP Tuzlanskog kantona

Podrška radnicima GIKIL-a u borbi za očuvanje radnih mjesta

Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla daje punu podršku radnicima kompanije Global ispat koksna industrija Lukavac (GIKIL) u borbi za očuvanje radnih mjesta.

Apelujemo na nadležne institucije Federacije Bosne i Hercegovine i Tuzlanskog kantona da se aktivno uključe u rješavanje problema u GIKILu te da se sudski procesi okončaju po hitnom postupku kako bi se otklonile sve prepreke za nesmetan rad kompanije a to se odnosi prije svega na održavanje skupštine i popunjavanje uprave društva.

Ogroman značaj GIKILa za preko hiljadu radnika i njihovih porodica, ali i za sve pojedince i preduzeća koji posluju sa GIKILom, zaslužuje značajniji i odlučniji angažman odgovornih.

Ovako značajna kompanija, uz odgovoran odnos nadležnih može biti perspektivna ali i društveno odgovorna, uz unapređenje tehnologije i značajnija ulaganja u zaštitu okoliša.

Radnici već dugo godina upozoravaju na indolentan odnos osnivača, prije svega Vlade TK koja nikada nije smogla snage da sagleda sve neregularnosti koje su se dešavale u ovoj kompaniji.

Želimo da vjerujemo da će odgovorni shvatiti značaj hiljadu radnih mjesta, i to radnika iz direktne prozvodnje. Upravo onih koji stvaraju novu vrijednost i upravo onih koji značajno pune i budžete.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu