KO SDP BiH Sarajevo

Podrška prof.dr. Ismetu Gavrankapetanoviću

Aktuelna kampanja koja se vodi protiv Prof.dr. Ismeta Gavrankapetanovića u režiji kadrova SDA u zdravstvenom sistemu još je jedan dokaz sasvim poremećenog sistema vrijednosti koji ova stranka demonstrira i nameće u bh. društvu. Građani u Sarajevu i Federaciji BiH svjedoci su višegodišnje devastacije zdravstvenog sistema i naučne baze medicinske nauke u glavnom gradu BiH zbog čega najviše trpe građani.

SDP je više puta ukazivala na pogubne posljedice pogrešnog upravljanja zdravstvom u Kantonu Sarajevo FBiH, a koje se dešava djelovanjem kadrova SDA i HDZ BiH. Najnovija haranga Ljekarske komore Kantona Sarajevo i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu protiv Prof.dr. Ismeta Gavrankapetanovića ravna je montiranim procesima iz najmračnijih perioda totalitarnih sistema. Svjedoci smo da je rad i javno istupanje Dr. Gavrankapetanovića uvijek podređeno interesima pacijenata i usmjereno ka boljitku zdravstva. Očigledno je da su stranački članovi ljekarske profesije odavno odustali od osnovnih etičkih principa i svetost profesije zamijenili političkim poslušništvom prema uskom krugu moćnika okupljenih oko generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović i njenog supruga i lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Prof.dr. Ismet Gavrankapetanović u posljednje vrijeme istupa u javnosti dajući podršku djevojčici Nadin kojoj je na KCUS-u uskraćeno liječenje i pravo na izmještanje u kliniku izvan BiH čime su prekršeni i zakoni BiH i međunarodne konvencije o ljudskim pravima što je ustanovio i Ombudsmen za ljudska prava BiH. Pri tome je Dr. Gavrankapetanović apostrofirao nosioce tih devijacija i potrebu da se nepravde sistemski isprave. Međutim, takvim njegovim djelovanjem akteri devastacije bh. zdravstva našli su se pogođenim te ovih dana unutar Ljekarske komore KS montiraju postupak i navodnu „krivicu“ dr. Gavrankapetanovića tereći ga da iznošenjem istine „narušava ugled kolega sa KCUS-a“!

SDP daje punu podršku Prof.dr. Ismetu Gavrankapetanoviću u njegovom nastojanju da stanje u zdravstvu poboljša najprije razvojem kapaciteta Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ u korist građana. SDP oštro odbacuje insinuacije uskogrudih kadrova iz KCUS-a i Ljekarske komore KS da je iznošenje istine narušavanje ugleda. Naprotiv, pozivamo sve medicinske radnike da ličnim djelovanjem i podrškom svakom pojedincu koji se bori za dobro pacijenata doprinesu obnovi i jačanju zdravstvenog sistema, a posebno iz razloga što prolazimo težak period pandemije korona-virusa kada sposobnosti zdravstvenog sistema mogu postati pitanje opstanka društva. Prof.dr. Ismet Gavrankapetanović u tom kontekstu je jedan od nosilaca procesa jačanja sistema i poboljšanja kvaliteta usluge pacijentima i u tom smislu evidentno ima punu podršku i građana Sarajeva i BiH.

SAVJET ZA ZDRAVSTVO KO SDP BiH SARAJEVO


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu