Saša Magazinović

Podrška od sindikata Granične policije: Na nekim graničnim prelazima nema ni WC-a

Zabrinjavajuće loši uslovi rada Granične policije Bosne i Hercegovine potakli su Sašu Magazinovića, zastupnika Parlamentarnoj skupštini BiH i predsjednika Glavnog odbora SDP BiH, da aktuelizira ovo pitanje. Nakon što se jučer oglasio i inicijativu podržao direktor Granične policije Zoran Galić, danas je podrška stigla i od sindikata.

Predsjednik Sindikata Granične policije BiH Dragan Krvavac istakao je punu podršku inicijativi i ponovo podsjetio na katastrofalne uslove u kojima radi značajan broj graničnih policajaca. U izjavi za medije istakuo je kako je važno da se konačno čuje istina, te da na nekim prelazima nema ni WC-a.
Krvavac je poručio da je vrijeme da neko konačno progovori o nepostojećoj infrastrukturi i skrene pažnju na sve one pocijepane ili prljave zastave koje nas dočekaju na zahrđalim jarbolima pri ulasku u BiH.

„Ljudi rade u nehumanim uvjetima. Pa znate li da nemamo na nekim graničnim prelazima niti mokre čvorove. Užas jedan. Ja sam godinama o tome pisao, ali niko ništa. Vidite sada su izdvojili 200.000 KM za granične prelaze, pa to je jad i tuga. Dugo se borimo, ali uzaludno. Nadamo se da će se sada nešto promijeniti“, poručio je Krvavac.

U ranijem istupu Saša Magazinović je upozorio da zbog nemara i nesposobnosti policajci rade u katastrofalnim uslovima i da se trebamo zapitati ima li uopšte kraja sramoti koju ova vlast donosi državi i njenim građanima.

„Prema odredbama Zakona o graničnoj kontroli, Uprava za indirektno oporezivanje BiH je ta koja je nadležna za izgradnju, dogradnju, obnovu, upravljanje i održavanje objekata i infrastrukture na graničnim prelazima. Pozivam predstavnike svih nadležnih institucija da ne pribjegavaju prebacivanju odgovornosti, nego da u okviru svojih mogućnosti učine sve što mogu da unaprijede stanje na graničnim prelazima“, navodi Magazinović i dodaje da se prije svega očekuje brza i konkretna reakcija Vijeća ministara i Uprave za indirektno oporezivanje.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić je također podržao ovu inicijativu. Poručio je da je ohrabrujuće da zastupnik u zakonodavnom tijelu pokaže interes da se situacija konačno promijeni nabolje, te da je nakon dugogodišnjih i brojnih apela nužno popraviti infrastrukturu na graničnim prelazima jer su prva slika Bosne i Hercegovine, a njeni službenici rade u nehumanim uvjetima.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu