Forum žena Tuzla

Podrška dr. Denisu Bećiroviću

Denis Bećirović je primjer dosljednog provođenja politike FOŽ SDP BiH, kada je u pitanju zaštita Ustava Bosne i Hercegovine

Slika

Forum žena Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzlanskog kantona, daje punu podršku Denisu Bećiroviću , predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i potpredsjedniku SDP BiH, u njegovom hrabrom i dostojanstvenom nastojanju zaštite suvereniteta i integriteta Bosne i Hercegovine. Forum žena SDP BiH nastoji baštiniti vrijednosti i dostignuća Antifašističkog fronta žena (AFŽ), društveno-političke organizacije, osnovane za vrijeme Drugog svjetskog rata, 6. decembra 1942. u Bosanskom Petrovcu, na slobodnoj teritoriji. Ova organizacija je bila važan faktor u narodnom frontu, borbi za oslobođenje i u mobilizaciji žena u borbi za novo uređenje zemlje. Forum žena baštini antifašizam  kao bitan faktor u borbi protiv svih oblika podjele Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina je nedjeljiva, jedinstvana država svih njenih građana , bez obzira na vjeru i naciju što joj garantuje Dejtonski Ustav.

Denis Bećirović je primjer dosljednog provođenja politike  FOŽ SDP BiH, kada je u pitanju zaštita Ustava Bosne i Hercegovine.

Forum žena KO SDP BiH Tuzla